Nagelinfo

Välvårdade händer ger ett välvårdat intryck och är därför något att eftersträva. Med hjälp av bra verktyg och produkter, och lite vägledning – och lite tålamod – har du snart uppnått välskötta och fräscha händer.

Du kan även enkelt, använda Konad nagelstämplar därefter. På så sätt skapar du snabbt fantastikska naglar.

För att uppnå en bra nagelvård, bör du använda:
Nagelklippare eller nagelsax
Sandpappersfil
Hovsticka
Nagelbandsskärare
Nagelbandsolja och/eller nagelbandsremover
Handkräm

1.
Börja med att tvätta händerna i varmt vatten. Både för att mjuka upp huden och undvika infektioner. Så bästa tillfället att fixa naglarna är direkt efter duschen.

2.
Har du långa naglar ska du börja med att klipp dem kort med en nagelklippare eller nagelsax. Klipp inte för kort – spara cirka en millimeter. Avsluta med att fila naglarna för att jämna till kanterna och förhindra flisor. Använd en sandpappersfil, det är skonsammare mot nageln än en metallfil. Fila från kanten och inåt. Följ nagelkonturen och runda av i kanterna. Har du flisor vid sidan av nageln skär du försiktigt bort dem med en nagelbandsskärare.

3.
Se till att nagelbanden är mjuka. Använd en hovsticka för att försiktigt föra ner nagelbanden. Fukta gummiänden och tryck försiktigt längs nagelbanden och forma en snygg kontur. Alternativet är att använda en orangepinne (eller manikyrpinne) i trä, men då bör du linda in den i bomull så du inte skadar nagelbanden. Tryck inte på den vita månformade biten på nageln – det kan skada nageln och resultera i att den blir deformerad.

4.
Har du mycket överflödigt skinn vid nagelbanden kan du använda en nagelbandsremover eller en nagelbands skärare för att ta bort dem. Nagelbandsremovern penslar du på nagelbanden och låter verka i en minut. Sen kan du försiktigt avlägsna huden med hovstickan. Tänk på att tvätta händerna noga efteråt och inte använda på inflammerade nagelband.

Nagelbandsskäraren fungerar som en liten kniv som du kan skära bort nagelbanden med. Tänk på att ta det försiktigt – den är väldigt effektiv!

5.
Smörj in nagelbanden och naglarna med nagelbandskräm eller nagelbandsolja. Massera in krämen. Det ger naglarna extra näring och håller nagelbanden mjuka och smidiga. Avsluta med att smörja in händerna med en fet handkräm.

One thought on “Nagelinfo

  1. Pingback: Barry M |

Kommentera